RETKET JA KULTTUURIMATKAT

MATKAILLAT

Matkailloissa suunnitellaan ja toteutetaan ensisijaisesti kulttuurimatkoja. Tule mukaan matkailtaan tai soita yhteyshenkilöille, vain siten varmistat matkalle pääsyn. Iltoja järjestetään tarpeen mukaan. Seuraa kotisivuja ja Uusi Lahti lehden järjestöpalstaa. Yhteyshenkilöt Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.com ja Ulla Hirvonen p. 040 5432688 ullakhirvonen@gmail.com
SEURAAVA KULTTUURIMATKA:
Lissabon & Porto 21. - 27.9.2020 Järjestävä matkatoimisto OK-matkat.
Lisätiedot, ilmoittautuminen ja matkaohjelma  matkanvetäjiltä
Ennakkomaksu 400 € + sitova ilmoittautuminen 16.1.2020 mennessä.
Loppumaksu 1335 € maksetaan 10.7.2020 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 20255


HUOMIO! KAIKKIEN retkien bussit lähtevät  Marolankadun turistipysäkkiltä!

SEURAAMME TARKASTI KORONATILANNETTA, MAHDOLLISET MATKOJEN PERUUTUKSET
ILMOITETAAN KOTISIVUILLA!


Varmista aina puhelimitse tai sähköpostilla, että haluamallesi matkalle on tilaa, ennen kuin maksat matkan tilille!

MATKOJEN MAKSUT: Matkat maksetaan eräpäivään mennessä joko yhdistyksen tilille, tai toimistolle (vain käteismaksut) Peruutukset tehtävä aina ENNEN eräpäivää. Eräpäivän jälkeen maksamattomia maksuja karhutaan tekstiviestillä ja soittamalla. Olethan ystävällinen ja kuittaat tekstiviestin saaduksi ja vahvistat samalla lähdetkö mukaan. 
Joissakin tapauksissa peruuttamattomasta matkasta veloitetaan matkanjärjestäjän kulut (esim. vahvistettu ruokailu, lippu ym.)

Matkoille ilmoittaudutaan yhdistyksen toimistolle p. 03 782 7084 ma, ke, to klo 9 - 14  tai matkanvetäjille.


 

2020

Lahden kaupunginteatteri ”Neljäntienristeys” pe 21.2.2020 klo 19.00. TÄYNNÄ
Hinta 28 € sis. pääsylipun ja väliaikakahvit. (Kesto 2h 30 min., sisältää väliajan)
Maksu ja sitova ilmoittautuminen ma 20.1. mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152495

Jokainen sukupolvi on uusi alku. Neljäntienristeys on kertomus vahvuudesta, heikkoudesta, poikkeavuudesta ja häpeästä. Se on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Menneiden sukupolvien taakat siirtyvät seuraaville, jotka joutuvat vuorollaan tekemään tiliä historiansa kanssa.
ROOLEISSA Tomi Enbuska, Jori Halttunen, Laura Huhtamaa, Mikko Jurkka, Anni Kajos, Eeva-Kirsti Komulainen, Mari Naumala, Marko Nurmi, Anna Pitkämäki, Henri Tuominen, Liisa Vuori ja Timo Välisaari sekä Heikki Hagman ja Vesa Teräs
Lapsiavustajat Kaapo Aro, Unna Autio, Taika Elpiö, Kaarina Ikonen, Viljami Loponen ja Vuokko Niemi.

Helsingin kaupunginteatteri suuri näyttämö pe 28.2.2020 ”Vihainen leski” Lähtö klo 16.45 (paluu n. klo 23.30) TÄYNNÄ
(Näytös alkaa klo 19.00,esityksen kesto n. 2 t 30 min, sis. väliajan)
Hinta 82 € sis. bussimatkat, pääsylipun, väliaikakahvit ja paluumatkan eväät
Maksu ja sitova ilmoittautuminen ti 28.1.2020 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 20242
Elä kuin viimeistä päivää Vihainen leski ottaa ohjat omiin käsiin, näyttävästi ja häpeilemättä. Nauru raikaa eikä kyyneleiltä vältytä! Voimaannuttava, herkistävä ja rehevästi hauska Vihainen leski soi nostalgisia finnhitsejä ja discobiisejä parhailta vuosikymmeniltä. Ulla-Riitta Rauskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä kuten kunnon ihmisen kuuluu: mennyt naimisiin, hankkinut kaksi lasta, hoitanut kotia, tehnyt työtä. Avioliitto ei tuonut onnea, ja kun puoliso kuolee, velvollisuudentuntoisella Ulliksella on edessään uusi elämänvaihe.  ROOLEISSA Riitta Havukainen, Kai Lehtinen, Eija Vilpas, Pia Runnakko, Ohjaaja Kimmo Virtanen.

 

Mikkelin teatteri ”Rakastunut Ryti” la 14.3.2020 Lähtö klo 10.30 (paluu n. klo 19.30) (esitys alkaa klo 13.00) Esityksen jälkeen ruokailu KenkäverossaTÄYNNÄ 
Hinta 84 € sis. bussimatkat, pääsylipun, väliaikakahvit ja ruokailun.
Maksu ja sitova ilmoittautuminen ti 18.2.2020 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152466
Rakastunut Ryti kertoo talonpojan tiestä valtakunnan politiikan huipulle ja sieltä sotasyyllisenä tuomituksi. Risto Rytin ja Suomen vaiheita kuvaavan näytelmän tarina alkaa 1910-luvulta. Näytelmän keskeiset henkilöt ovat Risto Rytin (1889–1956) lisäksi liikemies Alfred Kordelin sekä Rytin puoliso Gerda, omaa sukua Serlachius. Tarina näyttää sotavuosien pääministerin ja presidentin elämän puolet niin tarkkana ja harkitsevana lakimiehenä, poliitikkona, päättäjänä, ystävänä kuin puolisonakin.Rakastunut Ryti on upea draamakomedia Suomen historian yhdestä merkittävimmästä henkilöstä.
Käsikirjoittajat
Reidar Palmgren ja Tapio Liinoja. Rakastunut Ryti on osa Mikkelin Teatterin 100-vuotisjuhlakauden ohjelmistoa.

Rooleissa: Aapo Oranen, Tuuli Anikari, Risto Kopperi, Marjaana Viitanen, Riina Uimonen, Tuomas Turkka, Vintte Viitanen, Ismo Sievinen.

 

PERUTTU Kesäinen retki Keuruulle ke 10.6.2020 Lähtö Lahti Marolankatu klo 8.00 ja Asikkalan turistipysäkki klo 8.30 (paluu n. klo 19.00)
Hinta 88 € sis. bussimatkat, ruokailun, opastukset, kahvit ja risteilyn.

Menomatkalla kahvit Jämsässä.

Ohjelmassa opastettu Vanhan Keuruun parhaimmat palat, kesto n. 5 h
Sisäpiika Kaisan draamaopastus Keuruun vanhassa kirkossa, Tutustuminen Keuruun vanhaan rautatieasemaan, jossa ’Keräilyn kätköistä’ -näyttelyssä parhaimmalle paikalle ovat esille päässeet mm. entisajan nuket ja emalit.
Siirtyminen pappilaan. Herkullinen Kesälounas noutopöydästä Keuruun vanhassa pappilassa ja pappilan historian esittely.
Lounaalla pöydät katetaan valmiiksi juhlakattauksella sekä astiat kerätään pöydistä.
Piipahdus pappilan vanhassa kivinavetassa ja alueen aitoissa ainutlaatuisessa putiikissa muodin, asusteiden, korujen ja lahjojen parissa. 
Risteily siipirataslaiva Elias Lönnrotilla kauniin Keurusselkä-järven aalloilla Ahtolan satamasta Ahtolan satamaan Kondiittorin leivoskahvit siipirataslaivalla

 

Heinolan kesäteatteri ke 1.7.2020 komedia ”Riemurahat”  PERUTTU!

SAPPEEN KESÄTEATTERI musikaali Eino Grönin elämästä Tango D`Amore ke 15.7.2020 (näytös alkaa klo 14.00).
Lähtö Marolankadulta klo 11.45 (paluu n. klo 18.00)
Hinta 62 € sis. bussimatkat, pääsylipun, väliaikakahvit ja paluumatkan eväät
Maksu ja sitova ilmoittautuminen 9.6.2020 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 20268 Tilinro FI59 8000 1270 2537 93
Sappeen kesäteatterissa nähdään kesällä 2020 iskelmätaivaan suursuosikin ja tangotulkitsijan Eino Grönin värikäs elämä Heikki Paavilaisen ohjaamana ja ammattitaiteilijoiden esittämänä. Myös itse maestro Eino Grön nähdään näyttämöllä koko kesän ajan. Tango D’amore on elämänmakuinen ja lämminhenkinen rakkaustarina kauniin lauluäänen omaavasta reposaarelaisesta painijapojasta, jonka kohtaloksi tulikin olla osa suomalaista iskelmämusiikin historiaa. Musikaalissa laulajan elämää seurataan naisen näkökulmasta, kun kertojana toimii Einon Marjatta-vaimo, jota esittää näyttelijä Emmi Kaislakari. Saamme Sappeen lavalla kunnian nauttia kesän ajan myös itse Eino Grönin esittämistä kappaleista, lisäksi maestrolla on musikaalissa parikin roolia. Nuoremman Einon roolissa näemme komeaäänisen näyttelijä Joni Leponiemen. Muissa rooleissa näemme lahjakkaita taiteilijoita: Antti Mikkola, Jannastiina Hakala, Mikko Huoviala. Musikaalin näyttävät koreografiat luo Ansku Bergström. Esityksen tanssijoina lavalla nähdään lahjakkaat Janica Saarni (mm. Tanssii Tähtien Kanssa) parinaan Arto Petjala (Vuoden tanssinopettaja 2019).Ohjaus ja käsikirjoitus: Heikki Paavilainen Kapellimestari: Jukka Hänninen. Liveorkesteri: Jukka Hänninen, Jyrki Telilä, Mirka Dojan ja Miika Perkiö Koreografia: Ansku Bergström

 

Savonlinnan Ooppera ke 22.7.2020 Gioachino Rossini Sevillan parturi
Lähtö klo 12.00 (paluu to n. klo 02.30)

Lipun hinta 160 € maksu ja sitova ilmoittautuminen ma 13.1.2020 mennessä.  Lippuja voi varata 13.3.2020 saakka!
Loppumaksu 110 € sis. bussimatkat, ruokailu Tertin kartanossa ja paluumatkan eväät.
Maksettava ti 14.7.2020 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152453
Sevillan parturi on täydellinen kesäiltaan – keinuvan kepeää musiikkia ja viihdyttävää teatteria.
Esityskieli italia. Tekstitys suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto n. 3 tuntia. Yksi väliaika.
Rooleissa mm. Annalisa Stroppa, Waltteri Torikka, Tuomas Katajala, Roberto de Candia, Michele Pertusi, Päivi Pylvänäinen, Savonlinnan Oopperajuhlakuoro, Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri.
Muotisuunnittelija Teemu Muurimäen valloittavasti pursuilevat ja silti tinkimättömän tyylikkäät puvut, ohjaaja Kari Heiskasen näkemyksellisyys ja Rossinin taiturillisuus sopivat yhteen kuin kuplat juhlajuomaan.
Esitys on raikkaiden solistien ja italialaisen repertuaarin tuntijan, kapellimestari Evelino Pidòn hyvissä käsissä. Annalisa Stroppa on kysytty nuori mezzosopraano, jolle Rosinan rooli on aivan ominta. ”Löydän meistä paljon yhtäläisyyksiä: Rosina on nuori, täynnä elämää, päättäväinen ja elämälle avoin”, hän on sanonut. Rosinaa liehittelee kreivi Almaviva, Tuomas Katajala, ykköstenorimme maailmalla.

JUONI: Sevillan parturi sopii hyvin vaikka elämän ensimmäiseksi ooppera kokemukseksi. Vauhdikkaassa kolmiodraamassa kreivi Almaviva ja tohtori Bartolo hääräävät hemaisevan Rosinan ympärillä. Jotta Almaviva voittaisi tytön tämän holhoojalta Bartololta, tarvitaan avuksi häkeltymätön juonija ja pohjattoman itserakas parturi Figaro – veijari, jonka apu lemmenasioissa on aina taattu.

 

Kotiseuturetki Töyrylän kartanoon ja lounas Upseerikerholla ti 11.8.2020
Lähtö klo 12.30 (paluu n. klo 18.00)
Hinta 46 €
sis. bussimatkat, ruokailun, kartanon esittelyn ja kahvit
Maksu ja sitova ilmoittautuminen to 30.7.2020 mennessä. 
Maksettaessa käytettävä viitettä 20239
Upseerikerhon lounaan jälkeen suuntaamme Artjärvelle Töyrylän kartanoon. Kartanokierroksella tutustutaan Töyrylän upeisiin saleihin ja antiikkikokoelmaan sekä kuulemme Sibelius-suvun vaiheista ja nautimme kartanonkaffeet.

TULOSSA: 

Lahden konserttitalo ”Muistan viisikymmenluvun konsertti”
pe 9.10.2020 klo 17.00 Konsertin kesto 2 h 10 min
Hinta ym. tiedot ilmoitetaan myöhemmin.
Esiintyjät: Hannu Lehtonen, laulu ja saksofoni
Seppo Hovi, piano ja tarinat
Jarno Kuusisto, harmonikka

Seppo Hovin juontama konsertti herättää henkiin 50-luvun Lauantain toivotut -ohjelman. Georg Malmsten, Olavi Virta ja monet muut saavat tulkin Hannu Lehtosen upeasta lauluäänestä. Lisäksi mukana on kultaisen harmonikan voittaja, virtuoosimainen Jarno Kuusisto.
Upeaääninen Hannu Lehtonen kuuluu maamme parhaisiin laulajiin ja onkin esiintynyt mm. kaksi kertaa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Matkaillassa suunniteltu matka Lissabon & Porto 21. - 27.9.2020 Lisätietoja matkanvetäjiltä.

Matkat voi maksaa toimistolle (vain käteismaksut)
tai pankkiin: Danske Bank FI59 8000 1270 2537 93
Käytä maksaessasi viitenumeroa. Kaikki matkat maksetaan omalla viitteellään!
Muista maksaa lippusi eräpäivään mennessä ja ilmoita peruutukset ajoissa. Veloitamme peruuttamattomista matkoista vähintään lipun hinnan!  MUISTA ilmoittaa erityisruokavaliosi! Matkoilla liiton järjestövakuutuksen turva jäsenille ilman yläikärajaa.
Mikäli et nouda lippuasi etukäteen toimistolta, se on noudettava
matkanvetäjältä viimeistään 15 minuuttia ennen esitystä! HUOM! koskee vain Lahdessa olevia esityksiä.

Retkien ja kulttuurimatkojen vetäjinä toimivat Ulla Hirvonen
puh. 040 543 2688 ullakhirvonen@gmail.com ja Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.com