RETKET JA KULTTUURIMATKAT

Matkaillat 

Matkailtoja järjestetään tarpeen mukaan. 
Tule mukaan matkailtaan tai soita yhteyshenkilöille, vain siten varmistat matkalle pääsyn. Iltoja järjestetään tarpeen mukaan. Seuraa kotisivuja ja Uusi Lahti-lehden järjestöpalstaa. 
Yhteyshenkilöt Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.com ja Ulla Hirvonen p. 040 5432688 ullakhirvonen@gmail.com

HUOMIO! KAIKKIEN retkien bussit lähtevät  Marolankadun turistipysäkkiltä!

Varmista aina puhelimitse tai sähköpostilla, että haluamallesi matkalle on tilaa, ennen kuin maksat matkan tilille!

MATKOJEN MAKSUT: Matkat maksetaan eräpäivään mennessä joko yhdistyksen tilille, tai toimistolle (vain käteismaksut) Peruutukset tehtävä aina ENNEN eräpäivää. Eräpäivän jälkeen maksamattomia maksuja karhutaan tekstiviestillä ja soittamalla. Olethan ystävällinen ja kuittaat tekstiviestin saaduksi ja vahvistat samalla lähdetkö mukaan. 
Joissakin tapauksissa peruuttamattomasta matkasta veloitetaan matkanjärjestäjän kulut (esim. vahvistettu ruokailu, lippu ym.)

Matkoille ilmoittaudutaan yhdistyksen toimistolle p. 03 782 7084 ma, ke, to klo 9 - 14  tai matkanvetäjille.


TUTUSTU SYKSYN UUTUUSMATKOIHIN

Kultaristeily Repovedellä ti 11.6.2019 Lähtö klo 10.00 (paluu Lahteen n. klo 18.30) Hinta 70 € sis. bussimatkat, ruokailun, risteilyn ja nokipannukahvit
Maksu ja sitova ilmoittautuminen ma 3.6.2019 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152288
Laivana on Tuuletar II, Kesto n. 3 tuntia. Reitti kulkee Vuohijärveltä Repoveden puolelle, matkan varrella näet Lapinsalmen riippusillan, Löppösen luolan, jossa myös kalliomaalaus nähtävillä, Mustalammen näkötornin ja Kuutinlahden uittorännin. Voit myös tutustua viehättävään kappeliin Mäntysaaressa, joka on yli 700 vuotta vanha saarihautausmaa. Matkan aikana kuullaan historiikit ja tarut sekä yhdessä lauletaan tietysti merimieslaulut.Vesibussissa on A-oikeudet ja tarjolla on virvokkeita, kahvia, pikkulämpimiä, olutta ja viiniä.


Pyynikin kesäteatteri uusi kotimainen kantaesitys Nuotin vierestä. TÄYNNÄ
la 10.8.2019
(näytös alkaa klo 14.00) Lähtö klo 11.00 (paluu Lahteen n. klo 20.30)
Hinta 90 € sis. pääsylipun, bussimatkat, väliaikakahvit ja ruokailun ravintola Mylläri Tampereella.
Maksu ja sitova ilmoittautuminen pe 14.6.2019 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152259
Ihmissuhdekomediassa insinööri Artolla on elämässään selvät sävelet määrätietoisen vaimonsa viisivuotissuunnitelman toteuttajana, kunnes äiti ja kohtalo puuttuvat peliin.
Rooleissa Juha-Matti Koskela, Irina Vartia, Kaisa Hela, Anna Ackerman, Karoliina Blackburn, Hanna Gibson, Samuli Muje, Seppo Paajanen, Jarmo Perälä ja Leena Rousti.

SYYSKUU

Hämeenlinnan teatteri ”Gabriel tule takaisin” la 7.9. (näytös alkaa klo 13.00)
Lähtö klo 11.15.
  
HINTA 65 € sis. bussimatkat, pääsylipun, väliaikakahvit ja paluumatkan eväät.
Maksu ja sitova ilmoittautuminen ma 5.8.2019 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152385
Mika Waltarin klassikkokomedia: Naimattomat Angerin sisarukset elävät siveää elämää 1950-luvun pienessä radanvarsikaupungissa. Hiljaiselon rikkoo Gabriel Lindströminä esiintyvä muukalainen ja pian naisten taloudessa ja tunne elämässä mikään ei ole ennallaan.

 
Budabest, Balatonfüred, Wien 15. - 21.9.2019
 matkaillassa suunniteltu matka. TÄYNNÄ

LOKAKUU

Sinfonia Lahti: Operetti ja Oopperakonsertti pe 4.10.2019 klo 13.00
 
Hinta 35 € sis. pääsylipun ja väliaikakahvit 
 
Maksu ja sitova ilmoittautuminen 2.9.2019 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä
   152372                       
Alberto Hold-Garrido, kapellimestari
Marika Hölttä, sopraano
Jyrki Anttila, tenori
Aarioita ja romansseja. Operetti- ja oopperasävelmät sopivat kaikille, sillä itse tarinaa ei välttämättä tarvitse tuntea voidakseen nauttia elämyksellisestä musiikista. Konsertissa kuullaan operetti- ja ooppera-aarioiden helmiä, jotka saavat unohtumattoman käsittelyn Sinfonia Lahden ja kapellimestari Alberto Hold-Garridon otteessa. Hurmaavia klassikoita tulkitsevat koloratuurisopraano Marika Hölttä ja maamme eturivin solisteihin lukeutuva Jyrki Anttila.

Kouvolan teatteri musikaali Herrasmieshuijarit la 26.10.2019 Lähtö klo 11.15 (esitys alkaa klo 13.00)
Hinta 68 € sis. bussimatkat, pääsylipun ja väliaikakahvit.
Maksu ja sitova ilmoittautuminen 1.10.2019 mennessä.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152424
Tehokasta naurulomaa tarjoava musikaalikomedia valaisee synkemmänkin syksyn
Mikään ei voita kunnon huijarikomediaa! Etenkään, kun suuntana on ylellinen Ranskan Riviera. Riemukas musikaali pursuaa glamouria, taitavasti rytmitettyä komiikkaa ja huolet huuhtovaa musiikkia.
Tarinan hurmurit elättävät itsensä puhumalla naiset pyörryksiin, vieden rahat ja sydämen. Mutta kun nuori Freddy ilmestyy kokeneemman Lawrencen luksusliitelyn ilmatilaan, tulee apajille ahdasta. Niinpä he lyövät vetoa kaikkien aikojen huijauksesta, ja häviäjän on lähdettävä. Voittaja on se, joka onnistuu ensin huijaamaan 50 000 dollaria rikkaalta perijättäreltä, saippuakuningatar Christineltä.Uskomaton kisailu vuosisadan huijauksesta alkaa ja pitää katsojan otteessaan koko musikaalin ajan. Naurua, laulua ja hullunkurisia käänteitä. Jäljelle jää vain kysymys; kuka huijaa lopulta ja ketä?
Rooleissa mm. Sami Kosola, Tuukka Raitala, Satu Lemola ja Veli-Matti Karén. Ohjaajana toimii komediaguru Mika Nuojua, koreografina Osku Heiskanen ja kapellimestarina Iikka Kahri.

MARRASKUU

Päiväretki Helsinkiin: Eduskunta vierailu ja keskustakirjasto Oodi Ti 12.11.2019
Hinta 49 €
 sis. bussimatkat, lounas, opastettu kierros Oodi keskustakirjastossa. Tutustuminen eduskuntaan on ilmainen Lähtö Marolankadulta klo 7.45
Tarkemmat ohjelmatiedot myöhemmin. Yhteistyössä Matkapalvelu Liisa Hietala Oy.

JOULUKUU

Tulossa myös kirkkoretki, lisätietoja myöhemmin

Tallinnan ooppera Estonia teatteri Richard Wagnerin ”Lentävä hollantilainen”  TÄYNNÄ
ke 18.12. – to 19.12.2019  Lipun hinta 40 € 
Ohjelma:
Menomatkalla joulubrunssi laivalla ja käytössä hytit tavaroille.
Tallinnassa yövymme Hotelli Vana Wirussa.
Paluumatkalla laivalla käytössä kokoustila, jossa salaatti buffet.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152356. 
Matkan muut tiedot ja loppumaksu ilmoitetaan myöhemmin.

TULOSSA 2020

Helsingin kansallisooppera Ariadre auf Naxos la 15.2.2020
(rivit 8-10)  Lähtö klo 16.45 (esitys alkaa klo 19.00, kokonaiskesto 2 h 50 min, 1 väliaika 30 min) Esityskieli saksa, tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi)
Lipun hinta  85 € maksetaan 25.9.2019 mennessä. Bussimatkan ja väliaikakahvien hinta ilmoitetaan myöhemmin.
Maksettaessa käytettävä viitettä 152411
Juoni: Wienin rikkain mies on kutsunut juhliinsa esiintymään oopperaseurueen ja commedia dell’arte -ryhmän, jota johtaa Zerbinetta. Seurueiden kiista esiintymisjärjestyksestä päättyy, kun hovimestari kertoo, että esitykset on järjestettävä samanaikaisesti, sillä niiden on päätyttävä ennen ilotulitusta. Säveltäjä kieltäytyy ensin tekemästä muutoksia oopperaansa, mutta hänen opettajansa muistuttaa, että palkkion saa vain jos ooppera esitetään. Säveltäjä suostuu muuttamaan oopperaa, mutta jokainen laulajista katsoo, että vain toisten aariat voi poistaa. Tanssimestari sijoittaa oopperan juoneen Zerbinettan, ja epätoivoinen säveltäjä tajuaa mihin on suostunut. Oopperaesitys alkaa. Theseuksen hylkäämä Ariadne on Naxos-saarella seuranaan nymfit Najadi, Dryadi ja Kaiku. Ariadne valittaa kohtaloaan ja kaipaa kuolemaa. Zerbinettan seurue yrittää turhaan piristää häntä laululla ja tanssilla. Pitkässä ja loisteliaassa aariassa Zerbinetta kehottaa unohtamaan menneet ja ottamaan uuden miehen. Ariadne valitsee seurueesta Harlekiinin ja he laulavat rakkausdueton. Nymfit ilmoittavat jonkun tulevan. Hän on Bacchus, jota Ariadne luulee kuoleman sanansaattajaksi. Bacchus rakastuu Ariadneen, joka haluaa seurata häntä, ja ooppera päättyy Ariadnen ja Bacchuksen duettoon.

Matkat voi maksaa toimistolle (vain käteismaksut)
tai pankkiin: Danske Bank FI59 8000 1270 2537 93
Käytä maksaessasi viitenumeroa. Kaikki matkat maksetaan omalla viitteellään!
Muista maksaa lippusi eräpäivään mennessä ja ilmoita peruutukset ajoissa. Veloitamme peruuttamattomista matkoista vähintään lipun hinnan!  MUISTA ilmoittaa erityisruokavaliosi! Matkoilla liiton järjestövakuutuksen turva jäsenille ilman yläikärajaa.
Mikäli et nouda lippuasi etukäteen toimistolta, se on noudettava
matkanvetäjältä viimeistään 15 minuuttia ennen esitystä! HUOM! koskee vain Lahdessa olevia esityksiä.

Retkien ja kulttuurimatkojen vetäjinä toimivat Ulla Hirvonen
puh. 040 543 2688 ullakhirvonen@gmail.com ja Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.co