RETKET JA KULTTUURIMATKAT

 

HUOMIO! KAIKKIEN retkien bussit lähtevät  Marolankadun turistipysäkkiltä!

Varmista aina puhelimitse tai sähköpostilla, että haluamallesi matkalle on tilaa, ennen kuin maksat matkan tilille!

MATKOJEN MAKSUT: Matkat maksetaan eräpäivään mennessä joko yhdistyksen tilille, tai toimistolle (vain käteismaksut) Peruutukset tehtävä aina ENNEN eräpäivää. Eräpäivän jälkeen maksamattomia maksuja karhutaan tekstiviestillä ja soittamalla. Olethan ystävällinen ja kuittaat tekstiviestin saaduksi ja vahvistat samalla lähdetkö mukaan. 
Joissakin tapauksissa peruuttamattomasta matkasta veloitetaan matkanjärjestäjän kulut (esim. vahvistettu ruokailu, lippu ym.)

Matkoille ilmoittaudutaan yhdistyksen toimistolle p. 03 782 7084 ma  ja ke klo 9 - 14  tai matkanvetäjille. Retkien vetäjinä toimivat Ulla Hirvonen puh. 040 543 2688 ullakhirvonen@gmail.com ja Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.com


 

Matkat suositellaan maksettavaksi aikaisintaan eräpäivänä! Koronarajoitukset voivat
muuttua nopeastikin, jolloin vältytään turhilta palautuksilta.

 

LIIKUNNALLINEN ALUETAPAHTUMA PAJULAHDESSA la 10.9.2022

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI ”HILJAISET SILLAT” pe 7.10.2022 Neljä päivää, jotka muuttivat kaiken. Pieni näyttämö Kesto n. 2 t 15 min, sis. väliajan 

LAHDEN KAUPUNGINTEATTERI ”Kostonkierre” la 29.10.2022
klo 19.00 
Hinta 43 € sis. pääsylipun ja väliaikakahvit. TÄYNNÄ!

 

KIRKKORETKI Asikkalan kirkkoon 1. adventtisunnuntain messuun 27.11.2022
Lähtö Lahdesta klo 8.45, Asikkalan turistipysäkki klo 9.15 (paluu n. klo 15.00) Messun jälkeen joululounas Hotelli Tallukassa Vääksyssä.
Hinta 45 € sis. Bussimatkat ja ruokailun
Maksettaessa käytettävä viitettä 20446
Maksu ja sitova ilmoittautuminen 14.11.2022 mennessä.

 

TULOSSA 2023 ENNAKKOILMOITTAUTUMISIA OTETAAN VASTAAN

Lahden kaupunginteatteri ”Minä, Tellervo” la 11.2.2023 Esitys alkaa
klo 13.00.
Hinta ym. tiedot ilmoitetaan myöhemmin
Minä, Tellervo kuvaa Tellervo Koiviston elämää poliittisena vaikuttajana, presidentti Mauno Koiviston puolisona ja yksityishenkilönä. Tellervon tie vie Punkalaitumen maaseudulta koko kansan tietoisuuteen, Presidentinlinnaan ja Katajanokan yksinäisiin iltoihin. Nuoresta ja herkästä Tellestä kasvaa tarkkanäköinen naisasianainen ja merkittävä julkisuudenhenkilö, Rouva Tellervo Koivisto. Intensiivinen draama kertoo lasikattojen rikkoutumisesta, itsensä etsimisestä ja sisäisistä kamppailuista; naisen elämästä vallan ytimessä ja kodin hiljaisuudessa. Millaiset jäljet tuo elämä jättää? Kuinka tavoitella valtaa kadottamatta itseään? Mistä täytyy luopua ja minkä puolesta taistella?Minä, Tellervo on koskettava ja inhimillinen tarina itseksi kasvamisen matkasta; vaikeuksista, armollisuudesta ja rakkauden tasapainottavasta voimasta. Uuden kotimaisen draaman takaa löytyvät näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen, jonka alkuperäisideaan näytelmä pohjautuu. ROOLEISSA Annukka Blomberg, Laura Huhtamaa, Tapani Kalliomäki, Anna Pitkämäki ja Liisa Vuori

 

SIBELIUSTALO *ILOINEN LESKI su 19.2.2023 klo 14.00
Hinta ym. tiedot ilmoitetaan myöhemmin
Franz Léhar, Iloinen Leski - operetti kiertää Suomea! Yksi kaikkien aikojen suosituimpia operetteja; Iloinen Leski päästetään vauhtiin Juulia Tapolan tekemällä uudistetulla ohjauksella.
Pontevedro II laivan vesillelasku, ja kastamisjuhla ovat alkamassa, mutta todellisuudessa koko laiva, avajaiskekkereineen on järjestetty velkarahalla. Laiva on konkurssikypsä jo ennen ensimmäistä matkaansa.
Laivan kapteenilla Paroni Zetalla on kuitenkin jo suunnitelma laadittuna;
jonkun laivan upseeristosta on naitava kirjansa julkistusjuhliaan risteilyllä pitävä miljonäärileski: Hanna Glawari, ja näin pelastettava Pontevedro II konkurssilta.
Solisteina esityksissä nähdään mm. Jyrki Anttila, Hanna-Kaisa Nyrönen/Laura
Pyrrö, Rolf Broman, Jouni Kokora, Tiina Vahevaara.
Tunnetuimpia operetin kappaleita ovat mm. Viljalaulu ja duetto Vait`on
huulet.
Lavastuksen on tehnyt Jari Jalonen, ja musiikista esityksessä vastaa
salonkiorkesteri: Operetta.

 

Hämeenlinnan teatteri musiikkinäytelmä ”Onnettoman Onnellinen”
la 18.3.2023
(esitys alkaa klo 13.00) kesto 2 h 20 min sisältää väliajan.
Hinta ym. tiedot ilmoitetaan myöhemmin
Onnettoman Onnellinen on hyvänmielen tragikoominen musiikkinäytelmä, jossa vakavuus on huumorin ydin ja elämä nauru. Päiviö ja Pyy Salo ovat eripariset kaksoisveljet. Päiviö on nyky-yhteiskunnan kiireeseen hukkunut suorittaja, jonka identiteetin määrittävät muiden mielipiteet ja hyväksyntä. Pyy on mieleltään väsyneiden hoitokotia asustava veljensä vastakohta, joka ei kestä ihmisten ahneutta ja itsekkyyttä. Päiviön on määrä kertoa Pyylle tämän olevan kuolemansairas, mutta hän ei kykene. Sen sijaan Päiviö vie veljensä etsimään heidän isäänsä, jota kumpikaan ei ole koskaan nähnyt. Matkalla halki Suomen he kohtaavat surujen ja ongelmien parissa piehtaroivia kansalaisia, joiden elämään Pyyn kosketus ja sanat tuovat valon. Päiviölle alkaa paljastua, että hänen veljensä säteilee hyvyyttä kuin Shangri Lan aurinko, ja että Päiviön oma elämänsuunta saattaa olla väärä. Rooleissa Miika Laakso, Birgitta Putkonen, Janne Raudaskoski, Johanna Reilin, Jarkko Tiainen, Kirsti Valve.

 

Tampereen Teatteri musikaali ”Anastasia” la 1.4.2023. (näytös alkaa klo 18.00) Kesto 2 h 35 min, sisältää väliajan
Hinta ym. tiedot ilmoitetaan myöhemmin
Tampereen Teatteri toi ensimmäisenä Suomessa ensi-iltaan loisteliaan Anastasia-musikaalin! Musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään.
Pääosassa Anastasian nimiroolissa nähdään teatterin oma näyttelijä – upea, lahjakas ja valovoimainen Pia Piltz. Muissa rooleissa: Leskikeisarinna, Sinikka Sokka, Lily, Kaisa Hela, Dimitri, Petrus Kähkönen, Vlad, Ville Majamaa, Gleb, Joel Mäkinen.

 

Savonlinnan oopperajuhlat to 20.7.2023 Gioachino Rossinin Sevillan Parturi
Hinta ja muut tiedot ilmoitetaan myöhemmin
Sevillan parturin jälkeen lehdissä on epäilty, onko Olavinlinnassa koskaan naurettu niin paljon. Kari Heiskasen ohjaama Parturi on yleisömenestys, koominen täysosuma, ja siksi täydellinen hersyilevään kesäiltaan. Heiskasen ohjauksessa kaikki työryhmän jäsenet ovat saaneet tuoda oman mausteensa keitokseen. Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on luonut esityksen valloittavat puvut ja Antti Mattila aurinkoisen lavastuksen. Itse parturi Figarona laulaa Ville Rusanen.
Komiikkaa on mitä suurimmassa määrin myös Rossinin musiikissa, kirjoitettuna jokaiseen nuottiin. Se tuo tapahtumiin lisätasoja ja tarjoaa loputtomasti uutta ammennettavaa niillekin, joille ooppera on jo tuttu.

Matkat voi maksaa toimistolle (vain käteismaksut)
tai pankkiin: Danske Bank FI59 8000 1270 2537 93
Käytä maksaessasi viitenumeroa. Kaikki matkat maksetaan omalla viitteellään!
Muista maksaa lippusi eräpäivään mennessä ja ilmoita peruutukset ajoissa ennen eräpäivää!
Veloitamme peruuttamattomista matkoista vähintään lipun hinnan!
  MUISTA ilmoittaa erityisruokavaliosi! Matkoilla liiton järjestövakuutuksen turva jäsenille ilman yläikärajaa.
Mikäli et nouda lippuasi etukäteen toimistolta, se on noudettava
matkanvetäjältä viimeistään 15 minuuttia ennen esitystä! HUOM! koskee vain Lahdessa olevia esityksiä.

Retkien ja kulttuurimatkojen vetäjinä toimivat Ulla Hirvonen
puh. 040 543 2688 ullakhirvonen@gmail.com ja Helena Lindstedt p. 040 7429302 htlindstedt@gmail.com