PÄRE LEHDEN PÄÄKIRJOITUS

Hyvät reumaystävät!

Koronavirus levisi nopeasti ympäri maailman. Olimme uuden täysin tuntemattoman täynnä kysymyksiä herättävän asian edessä.
Maanantai 16.3.2020 jää varmasti minun ja monen muunkin mieleen yhtenä elämän erikoisimpana päivänä.
Yhdistyksen koko toiminta piti nopeasti laittaa tauolle, eikä tiennyt miten pitkäksi aikaa. Sihteeri Minna piti lomauttaa.
Puhelin alkoi soida, tilan varaukset peruttiin. Kalenteri oli hetkessä tyhjä.
Kiinteät kulut eivät kadonneet, mutta tulot katosivat. Oli vain ajateltava positiivisesti, että kyllä tästä selvitään tavalla tai toisella.
Nyt on toivottava, että toista aaltoa ei tule, ja rakennettava syksyn ohjelmaa. Retkien kohdalla tämä on tätä tiedotetta tehdessä haastavaa. Teatterit ja ooppera aloittavat lippujen myynnin elokuussa. Monet esim. vuokrapaikat eivät ota vielä varauksia kovin isolle joukolle.
Pyydän seuraamaan meidän koti- ja Facebook sivuja ja Uusi-Lahti lehden järjestöpalstaa.
Soittamalla toimistoon ja meiltä matkanvetäjiltä saa ajan tasalla olevaa tietoa.
Seurataan pandemian ohjeita ja toimitaan sen mukaan.

Reumaliiton ja samalla myös meidän vuoden 2020 toimintateema on Vapaaehtoisuus vahvistaa. Tosin tähän teemaan paneutuminen on jäänyt tämän pandemian varjoon.
Viesti ei kuitenkaan miksikään muutu, oli pandemia tai ei, vapaaehtoisia tarvitaan. Järjestökentän vahvin voimavara ovat vapaaehtoiset.
Tule rohkeasti tutustumaan meidän toimintaan ja vapaaehtoisten mukavaan joukkoon. Kerro mitkä ovat vahvuutesi ja mitä haluaisit tehdä. Pienikin apu on tervetullutta, esim. vaikka tilaisuuksiin jokin ohjelmanumero, luento, musiikkia ym. Tervetuloa joukkoomme. Olet arvokas!

Tutustu sivulla 14 olevaan tiedotteeseen Kilta-jäsenrekisterin käyttöönotosta. Kaikki Reumaliiton 143 jäsenyhdistystä ovat siirtyneet uuden rekisterin käyttäjiksi. Jäsenasiat voi hoitaa entiseen tapaan yhdistyksellä.

Noudatetaan pandemian ohjeita ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

Helena Lindstedt
Lahden Reumayhdistys ry